Jag heter Sophie Åkerlund, bor i Fors med min sambo, våra två barn, katten Curt och hunden Cleo. Jag är en självlärd fotograf som driver Fotominnen på fritiden och mina fotograferingar sker oftast utomhus under helger och eftermiddagar när ljuset tillåter.

Jag har alltid tyckt om att skapa, teckna och skriva, och när jag upptäckte min passion för fotografering insåg jag att jag hade  möjlighet att göra allt i ett. 

Den genre som tilltalar mig i foto och konst är det drömska och mjuka, talande känslor utan styrd posering. Där bilden leder dig rätt in i ett ögonblick av något äkta och igenkännande - gärna i en mjuk sagolik atmosfär. Målet med mitt fotande är att försöka uppnå den känslan, verkliga ögonblick, de band som vi vill minnas och allra helst bland vackra miljöer i naturen - trolska skogar, blommande ängar, höstliga promenader eller snöglittrande gläntor.

Som person är jag optimistisk och positiv och jag har fått höra att jag har ett sätt som gör att man kan känner sig avslappnad och lugn vid fotograferingen. Jag vet hur obekvämt det kan kännas att bli fotograferad då jag själv sällan vill vara framför kameran. Därför vet jag lite hur jag ska bete mig som fotograf för att mina fotostunder ska kännas naturliga, roliga och bekväma :)
Läs även om mina samarbeten här 

Jag har sagt det tidigare, men måste göra det igen. Du tar fantastiska foton. Stämningsfulla är bara förnamnet - Thomas

Alltså du är heelt otrolig!!! Så fantastiska bilder att jag blir tårögd - Erika

...du är så duktig, du fångar nånting speciellt! - Johanna


Mina fotominnen